Våra Producenter

Spanien - Katalonien

Ferré i Catasús

Alsina & Sardà

Spanien - Kastilien León

Conde de San Cristóbal

Spanien - Rioja

Marqués de Vargas

Spanien - Valencia

Mas de Bazán

Bouza do Rei är belägen i Ribadumia, mellan havsvikarna Ría de Arousa och Ría de Pontevedra, i hjärtat av Valle de Salnés som utgör Galiciens största kustslätt. Ägaren och direktören Isidoro Serantes grundade vingården 1983 och lyckades under har varit under dessa tre decennier mycket framgångsrik med sin satsning på tradition och ultramodern teknik.

Sedan den första skörden 1984 som gav ca. 40 000 liter vin har Bodegan snabbt vuxit och räknas numera bland de största producenter av Albariñoviner med en årsproduktion på upp till 900.000 liter.

Företaget var en av skaparna av vindistriktet Rías Baixas som numera producerar Spaniens finaste vita viner.

Producent:  Bouza do Rei

Etablerad:  1983

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño

Odlingsyta:  100 ha

Årsproduktion:  750 000 liter

I vårt sortiment:  2 viner

Bodegan Marqués de Vizhoja är grundaren Mariano Peláez' livsprojekt.Från sin början år 1966 har företaget blivit en av Galiciens främsta vinproducenter. Odlingarna sträcker sig idag över 40 hektar av egena vingårder och egendomen domineras av en imponerande "pazo" som dessa typiska galiciska herrgårdar kallas. Här tillverkar man årligen ca. 1 500 000 flaskor av unga och friska vita viner främst av Albariñodruvan

Trots att vinerna är rätt så prisvärda upprätthåller vinproduktionen en hög kvalitätsnivå och uppfyller höga miljökrav.

Sedan många år tillbaka är den kända skådespelerskan Paula Vázquez frontfiguren i bodegans marknadsföring av varumärket.

Producent:  Marqués de Vizhoja

Etablerad:  1966

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño, Loureira, Treixadura

Odlingsyta:  40 ha

Årsproduktion:  1 100 000 liter

I vårt sortiment:  3 viner

Bara ett stenkast från Galiciens hav ligger denna moderna vinanläggningen där ägaren Enrique Piñeiro tillsammans med sin dotter producerar två utmärkta Albariñoviner som kan mäta sig med konkurrentarna på alla sätt och vis.

Ett av dessa, Esencia Diviña, valdes 2013 till bästa Albariño i druvans främsta vindistrikt Rías Baixas.

Producent:  Adegas Gran Vinum

Etablerad:  1988

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño

Odlingsyta:  4 ha

Årsproduktion:  85 000 liter

I vårt sortiment:  2 viner

Egendomen, en praktfull galicisk herrgård, ligger vackert inbäddad i ett mjukt böljande landskap av 17 hektar med egna vingårdar bara ett par kilometer från havsviken Ría de Arousa.

Det innovativa företaget, som ingår i den familjeägda gruppen Agro de Bazán, är pionjär inom tillverkning av Albariño som lagras i flera månader på franska ekfat.

Granbazán erbjuder en rad olika Albariñoviner inom samtliga kategorier och har i hög grad bidragit till att D.O. Rías Baixas klassas idag i världen som ett av de bästa områden för vita viner.

Producent:  Granbazán

Etablerad:  1981

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño

Odlingsyta:  17 ha

Årsproduktion:  250 000 liter

I vårt sortiment:  5 viner

Viña Costeira är ett kooperativ med hundratals vinodlare från det galiciska vindistriktet D.O. Ribeiro nära gränsen till Portugal. Under ett halvt sekel har förtaget vuxit sig till att bli den största vintillverkaren i hela regionen.

Sedan mer än 40 år tillverkas storsäljaren pazo Ribeiro ett friskt och aromatiskt vitt vin som görs av druvsorterna Palomino och Torrontés.

Bodegans produktion omfattar flera spännande viner varav de flesta komponeras av vita druvsorter so Treixadura, Torrentes, Loureira och Godello.

Producent:  Viña Costeira

Etablerad:  1968

Land:  Spanien

Område:  D.O. Ríbeiro

Druvor:  Treixadura, Torrontés, Palomino, Godello, Albariño

Odlingsyta:  500 ha

Årsproduktion:  4 500 000 liter

I vårt sortiment:  3 viner

Fento Wines är ett projekt av vinmakaren Eulogio Pomares från Bodegas Zarate, där han skapar lättare Albariñoviner som riktar sig främst till en yngre publik.

Trots de överkomliga priset håller vinerna en hög kvalitetnivå som överraskade många vinprovare. Etiketterna är roligt designade med högt igenkänningsvärde.

Producent:  Fento Wines

Etablerad:  2012

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño

Årsproduktion:  30 000 liter

I vårt sortiment:  1 vin

Gården, som har sina rötter i 1500-talet, köptes 2003 av Marqués de Vargas och har sedan dess undergått en omfattande restaurering, ombyggnad och modernisering.

Resultatet är ett modernt vineri med 25 ha egna vinodlingar som tillverkar Albariñoviner på högsta nivå. Flagskeppet San Amaro som får en liten inblandning av druvsorten Loureira räknas bland Galiciens bästa viner.

Producent:  Pazo San Mauro

Etablerad:  1988

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rías Baixas

Druvor:  Albariño, Loureira

Odlingsyta:  25 ha

Årsproduktion:  150 000 liter

I vårt sortiment:  2 viner

Det unga kooperativet Terra do Castelo har ca. 100 medlemmar vilka alla är lokala vinodlare från D.O. Ribeiro i Galiciens inland. Företagets vinifikationsanläggningar är ultramoderna och dimensionerade för en fortsatt produktionsökning.

Här tillverkar man unga, fruktiga viner av lokala druvsorter varav Treixadura är den dominerade. Med en produktionskapacitet på upp till 2 000 000 liter är Terro do Castelo den näst största vinproducenten i D.O. Ribeiro.

Producent:  Terra do Castelo

Etablerad:  2004

Land:  Spanien

Område:  D.O. Ribeiro

Druvor:  Treixadura, Torrontés, Palomino, Godello, Mencía

Odlingsyta:  200 ha

Årsproduktion:  2 000 000 liter

I vårt sortiment:  5 viner

Detta unga familjeföretag har på mindre en 15 år utvecklats till en av de större Cava- och vinprducenterna i Penedés området.

Produktsortimentet omfattar ett större antal röda, rösé och vita viner samt 5 stycken Cavaviner som nästan alla framställs med druvor från odlingar i det prestigefyllda området D.O. Penedés.

Ferré i Catasús viner har vunnit många internationella utmärkelser.

Producent:  Ferré i Catasús

Etablerad:  "2001

Land:  Spanien

Område:  D.O. Penedès, D.O. Cava, D.O. Terra Alta, D.O.Q. Priorat

Druvor:  C.Sauvignon, Chardonnay, Xarel·lo och 12 fler druvsorter

Odlingsyta:  46 ha

Årsproduktion:  1 000 000 liter

I vårt sortiment:  1 Cava, 5 viner

Från en blygsam början utvecklades Alsina & Sarda snabbt till en stor producent av Cavaviner. Framgången grundas på en lyckad kombination av gedigen kunskap, gamla traditioner och modernt vinmakeri.

De ekolokiska odlingarna består av 30 till 40 år gamla vinstockar. Cavasortimentet omfattar 4 Gran Reserva, 3 Reserva och 2 rosé. Dessutom tillverkar företaget ett urval av röda och vita viner från olika vindistrikt, t.ex. Rioja och Ribera del Duero.

Producent:  Alsina & Sardà

Etablerad:  1982

Land:  Spanien

Område:  D.O. Penedès, D.O. Cava, D.O. Ribera del Duero, D.O. Rioja

Druvor:  C.Sauvignon, Chardonnay, Xarel·lo, Parellada och 10 fler druvsorter

Odlingsyta:  39 ha

Årsproduktion:  600 000 liter

I vårt sortiment:  3 Cava, 1 vin

Även denna vingård ingår i gruppen Marqués de Vargas som en ambitiös sastning i D.O. Ribera del Duero. Här tillverkas två förstklassiga röda viner huvudsakligen av druvan Tinta Fina som är en variant av Tempranillo. Odlingen av denna druvsort sker i ideala jord- och klimatförhållanden.

Druvans kvalitet har högsta prioritet. Därför odlar man försiktig med reducerad avkastning per hektar och avstår helt från bekämpningsmedel och konstgödsel. För att öka vinets komplexitet sker lagringen i fina ekfat där träet härstammer från noga utvalda eksorter från Frankrike, Ryssland och USA.

Producent:  Conde de San Cristóbal

Etablerad:  2000

Land:  Spanien

Område:  D.O. Ríbera del Duero

Druvor:  Tinta Fina, Merlot, C.Sauvignon

Odlingsyta:  80 ha

Årsproduktion:  225 000 liter

I vårt sortiment:  2 viner

Bodega Marqués de Vargas är moderbolaget och den till omsättningen största av de tre vingårdarna som ingår i företagsgruppen med samma namn. Själva bodegan utgörs av en vacker byggnad inspirerad av franska vinslott som är omgiven av sina vidsträckta vinodlingar.

Druvsorterna Tempranillo, Mazuelo, Garnacha och andra vinifieras till ett sortiment av underbara Riojaviner som får höga poäng av vinkritiker som Robert Parker, Gilbert & Gaillard och andra. Lagringen på ekfat ger vinerna en klassisk mjuk och mogen riojakaraktär.

Producent:  Marqués de Vargas

Etablerad:  1989

Land:  Spanien

Område:  D.O. Rioja

Druvor:  Tempranillo, Mazuelo, Garnacha

Odlingsyta:  70 ha

Årsproduktion:  250 000 liter

I vårt sortiment:  3 viner

Más de Bazán är ett av dotterbolagen i företagsgruppen Agro de Bazán. Det mycket vackra vinslottet, byggt i modernistisk stil för mer än hundra år sedan, köptes 1989 av Agro de Bazán och omvandlades genom en omfattande renovering till ett modernt vineri.

Bodegan tillverkar en rad unga röda kvalitetsviner med druvsorter som är väl anpassade till områdets jordmån och klimatförhållanden. I produktsortimentet ingår även en välsmakande Cava.

Producent:  Más de Bazán

Etablerad:  1905

Land:  Spanien

Område:  D.O. Utiel-Requena,
D.O. Cava

Druvor:  Bobal, Merlot, Tempranillo, C.Sauvignon och 5 fler druvsorter

Odlingsyta:  30 ha

Årsproduktion:  160 000 liter

I vårt sortiment:  7 viner